Pärnumaal suundub talgutöödele üle 2000 inimese

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Teeme ära!"
"Teeme ära!" Foto: Urmas Luik

Tänahommikuse seisuga oli www.teemeara.ee veebilehele üles seatud 1115 talgupaika, kuhu suundub toimetama kokku 19452 registreeritud talgulist, Pärnumaal oodatakse talgutöödele üle 2000 inimese.


Kõige rohkem suundub inimesi kodudest välja Harjumaal - 245 talgupaika läheb töödele rohkem kui 5000 talgulist. Üle 1000 inimese oodatakse Tartumaal, Lääne-Virumaal, Saaremaal, Võrumaal ja Järvamaal, vahendas talgupäeva avalike suhete juht Tiina Urm.



"Teeme ära" talgupäev, mis tänase jooksul haarab kaasa paarkümmend tuhat eestimaalast, hõlmab heakorrastustöid linnas, külades ja looduses. Samuti mälestiste korrastamist,  ehitiste lammutamist ja ehitamist.



Talgulised saavad mitmel pool proovida selliseid erilisi töid nagu kiviaedade ladumine, sidemasti püstipanek, külakiige ehitamine, haabjate tõrvamine, talgusupi valmistamine, välikemmergu ehitamine, motokrossiraja korrastamine ja palju muud.



Talgupäeva peakoordinaator Kaia-Kaire Hunt usub, et tänane ilm ei saa talgutele takistuseks: "Kevadiselt muutlik ilm, väike vihmasabin ja udu ei ole kindlasti talgute ärajäämise põhjuseks. Igale ilmale tuleb lihtsalt valida sobivad riided – mitmekihilised, soovitavalt tuule- ja vihmakindlad ning mugavad ja vettpidavad jalanõud."



Talgud algavad vastavalt talgujuhtide määramisele eri paikades ise ajal: esimesed talgulised alustasid töödega juba hommikul kell 8, teisal aga alustatakse toimetamistega alles nii hilja nagu kell 18. Talgupäeva lõpetuseks toimuvad kõikjal üle Eestimaa suuremad ja väiksemad talgusimmanid, kus kohalikud pillimehed ja esinejad talguliste tuju üleval hoiavad.



Tänase talgupäeva puhul on rongiga talgutele sõitjatele erihinnad kehtestanud Edelaraudtee, kes pakub alates 10kroonisest piletihinnast 50% soodustust kõigis sõidusuundades ja –klassides. Registreeritud töötute talgutele sõitu 0,5–70 km kaugusele toetab töötukassa, kompenseerides 1.50 krooni kilomeetri kohta. Täpsem info www.edel.ee ja www.tootukassa.ee 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles