Kaitsevägi viib Pärnu- ja Viljandimaal läbi õppuse „Kevadtorm“

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe õppus
Kaitseväe õppus Foto: Ants Liigus

Kaitsevägi korraldab 3.-23. maini Pärnu- ja Viljandimaal õppuse „Kevadtorm 2010“, mille käigus harjutavad üksused ja eri tasemete staabid koostegutsemist.


Kokku osaleb selle aasta „Kevadtormil“ ligi 3500 kaitseväelast, kaitseliitlast ja reservväelast, neist ligi poole moodustavad ajateenijad, kelle väljaõppetsükkel lõpeb sel kevadel. Õppusel harjutatakse maaväe peamisi lahinguliike: kaitset, viivituslahingut ja rünnakut, teatas kaitseväe teavitsuosakonna ülem Peeter Tali.



Järjekorras kaheksanda „Kevadtormi“ põhieesmärk on jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva jalaväepataljoni kokkuharjutamine ning jalaväepataljoni koostööharjutused lahingutoetusüksustega jalaväebrigaadi lahingutegevuse raames. Suurema osa jalaväepataljoni isikkoosseisust moodustavad õppusejärgselt teenistust lõpetavad ning juuni alguseks reservi arvatavad ajateenijad kaitseväe eri väeosadest.



Lisaks kokkuharjutavale jalaväepataljonile osalevad kaitseväe selle aasta suurimal õppusel „Kevadtorm“ Lääne kaitseringkonna, Scoutspataljoni, suurtükiväepataljoni, pioneeripataljoni, õhutõrjepataljoni, Kaitseliidu ja Läti Vabariigi maaväe allüksused.



„Kevadtorm 2010“ põhitegevus hõlmab Pärnumaalt Paikuse, Tahkuranna ja Saarde valla ning Viljandimaalt Halliste, Abja ja Karksi valla territooriumi.



Õppuse üldjuht on maaväe ülem kolonel Indrek Sirel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles