Pärnu haigla tänab Pärnumaa doonoreid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonor.
Doonor. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu haigla veretalitus austab täna doonoreid tänuüritusega, millega avaldatakse tunnustust tublidele vereloovutajatele ja tänatakse Pärnumaa ettevõtteid ja kohalikke omavalitsusi, kes on aidanud Pärnumaa doonorlust edendada.

Doonorite tänuürituse tava kutsuti Pärnus ellu aastaid tagasi selleks, et propageerida doonorlust ja tänada vereloovutamisele pühendunud inimesi, ütles Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amur.

Eestis on veredoonoreid 2,7 protsenti elanikkonnast. Pärnu haigla veretalituses loovutas eelmisel aastal verd 3462 doonorit ja see on 4,04 protsenti Pärnumaa elanike arvust.

„Suhtarvuna on Pärnumaal doonorite arv Eestis esirinnas. See hea tulemus on saavutatud tänu tublidele inimestele,“ sõnas Amur.

Seekordsel tänuüritusel teevad muusikalise kummarduse Pärnumaa doonoritele ja doonorlusele Kaire Vilgats koos Raivo Tafenau ja Jürmo Eesperega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles