Massikakluses said viga turvatöötajad

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei saatis Pärnu kesklinna klubi juures toimunud kaklust lahendama kolm ekipaaži.
Politsei saatis Pärnu kesklinna klubi juures toimunud kaklust lahendama kolm ekipaaži. Foto: Erakogu

Laupäeva varahommikul leidis Pärnu südalinnas asuva ööklubi juures aset massikaklus, milles said viga mõlema osapoole esindajad. Sealjuures läksid tülitsejad omavahel karvupidi kokku hiljem Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonnaski.

Mirage’i ööklubi vastutava turvatöötaja Rain Languse teatel sai sündmusteahel alguse kahe noormehe kaklusest.

Lõhuti riideid ja tehnikat

“Turvatöötajad läksid kaklust lahutama, aga see ei meeldinud ühe osapoole sõpradele,” kirjeldas Langus. “Nii pöördus üks seltskond meie vastu. Arvan, et turvatöötajaid ründas mitukümmend inimest. Mitu turvatöötajat sai füüsiliselt viga, nende riided kisti puruks ja viga said raadiojaamadki.”

Mirage’is korda tagava Real Security töötajad informeerisid ründajatest politseid, kes saabus klubi juurde kella 5.15 ajal.

“Politsei abiga õnnestus meil seltskond Rüütli tänavale suunata ja päris üksjagu võeti neid politseisse kaasa,” kinnitas Langus. “Tegu on Pärnust pärit, tuntud noormeestega, kellele ilmselgelt ei meeldi, et üritame oma tööd teha korralikult ja tagada klubides korda.”

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammelehe kinnitusel reageeris väljakutsele kolm politseipatrulli, kes sisenesid ööklubisse.

“Politseipatrullide saabumise ajaks kaklust enam ei toimunud, kuid turvatöötajad olid paigaldanud väidetavalt agressiivsematele klientidele käerauad,” kirjeldas Tammeleht. “Politseipatrull võttis kaasa nii käeraudades kliendid kui nende sealviibimise ajal veel agressiivselt käitunud kliendid ja toimetas nad politseiosakonda. Kokku viidi politseijaoskonda üheksa inimest. Politseis tuvastati nende isikud. Need, kellel olid vigastused, suunati erakorralise meditsiini osakonda. Üks alkoholijoobes politseisse toimetatu takistas politsei tööd ning tema rahustamiseks kasutati käeraudu ja ta suunati kainenema. Ühe klubikülastaja viis ära kiirabi.”

Oli kaklus või mitte?

Kui kesklinnas õnnestus olukord lahendada, jätkus tüli mõnevõrra ootamatult kella 7 ajal hommikul Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonnas (EMO).

Kui Pärnu haigla avalike suhete juhi Eda Amuri kinnitusel tuli laupäeva varahommikul EMOsse vaid paar kaklejat, siis Languse kinnitusel oli asjaosalisi vähemalt kümmekond. Et meedikutelt otsisid abi mõlema leeri esindajad, puhkes haiglas tüli uuesti.

“Nad madistasid haiglas edasi ja meie turvamees neist jagu ei saanud,” kirjeldas Amur. “Turvamees kutsus tülitsejatele politsei, kes võttis mehed siis kaasa. Mingit kahju nad haigla inventarile ei tekitanud.”

Tammeleht märkis, et politseile teadaolevalt haiglas siiski kaklust ei toimunud.

Pressiesindaja teatel on politsei poole pöördutud küsimusega, kas tegu võis olla kohalike nn gruppide tegutsemisega. “Politsei võib kinnitada, et klubis ei olnud konflikti üheks osapooleks ükski võitluskunste harrastav klubi või seltsing,” toonitas Tammeleht. “Esialgse info kohaselt said sündmused alguse klubi suitsuruumis tekkinud olmetülist.”

Tammelehe kinnitusel on praeguseks algatatud 9. novembril ööklubis aset leidnud sündmuste osas kriminaalmenetlus kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Kohtueelset uurimist teostab Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Langus lubas, et Real Security turvameeskond teeb politseiga igakülgset koostööd ja korravalvureile edastatakse kõik materjalid, mida nood soovivad.

Kas turvameeste ründajate suhtes rakendab klubi mingeid sanktsioone, ei osanud Langus ütelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles