Politsei: pöörake tähelepanu enda ja oma laste turvalisusele sõiduautos

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtine turvavöö.
Lahtine turvavöö. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu politseijaoskond kontrollis eelmisel kolmapäeval Pärnus Kastani tänaval lasteaeda tulijate turvavarustuse kasutamist ja sai ootamatu tulemuse osaliseks.

Tunni aja jooksul tabati neli autojuhti, kes rikkusid sõidukis turvavarustuse nõudeid. Kolmel sõidukijuhil oli turvavöö kinnitamata. Nendest kahel juhil olid nõuetekohaselt kinnitamata autos viibinud lapsedki. Ühel juhul oli juht ise küll turvavööga kaitstud, kuid laps istus autos vabalt, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Pärnu piirkondliku politseitöö teenistuse vanem Anna Kristiina Lätt peab sellist tulemust murettekitavaks, sest suvel tabati samalaadse kontrolli tulemusel sellessamas kohas vaid üks turvavarustuse nõuete rikkuja.

„Seda kontrolli oleks võinud lugeda õnnestunuks vaid siis, kui me poleks tuvastanud ühtegi rikkujat. Tuleb arvestada, et muutunud on ilmastikuolud ja ainuüksi see teadmine peaks liiklejaid ettevaatusele kutsuma,“ ütles Lätt. Arvestades olukorra tõsidust, algatatakse rikkujate suhtes väärteomenetlus, kuigi suvel piirduti suulise hoiatusega.

„Samal ajal on meil hea meel tõdeda, et enamik lapsevanemaid on siiski heaks eeskujuks oma lastele, kaitstes nii neid kui ka ennast võimalike ohtude eest kõigi võimalike vahenditega,“ kiidab Lätt turvavarustust õigesti kasutanud autojuhte.    

Peale turvavarustuse kontrollimise tuli politseinikel samal hommikul tegelda jalakäijatega, kes ületasid sõiduteed selleks mitte ettenähtud kohas. Lasteaia ees on korralikult märgistatud reguleerimata ülekäigurada, kuid vaatamata sellele eelistati teed koos lastega ületada siiski mujalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles