Hajaasustuse veeprogramm ootab taotlusi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnu maavanem Andres Metsoja kuulutas avatuks tänavuse hajaasustuse veeprogrammi taotlusvooru.


Hajaasustuse veeprogrammi eesmärk on hajaasustusega piirkondades joogivee kättesaadavuse tagamine või parandamine.

Toetuse taotlejaks saab olla füüsiline isik, kes rahvastikuregistri andmetel elab taotlusjärgses vallas hiljemalt alates 2009. aasta algusest, samuti mittetulundusühing või sihtasutus, mille registrisse kantud asukoha aadress asub taotlusjärgses vallas hiljemalt alates 1. jaanuarist 2009.

Toetust saab taotleda kaevude ehitamiseks ja puhastamiseks, kaevumajade ja joogiveetorustiku ehitamiseks, kaevude varustamiseks vajalike pumpamis- ja puhastusseadmetega.

Abikõlblikeks hajaasustuse piirkondadeks ei ole linnad ja alevid, tiheasustusalad ja kompaktse hoonestusega alad, kus elab üle 50 inimese, ning piirkonnad, kus on toimiv ühisveevärk või mis on määratud ühisveevärgiga kaetavaks alaks.

Taotluste esitamise tähtaeg on 11. juuni. Paberkandjal nõuetekohane taotlus tuleb esitada majapidamise asukohajärgsele vallavalitsusele, kes hindab ja otsustab taotluse rahuldamise. Toetust saab küsida vallavalitsustelt, kes on hajaasustuse veeprogrammiga ühinenud.

2010. aastal on Pärnumaal programmiga ühinenud Are, Koonga, Saarde, Surju, Tori ja Vändra vallavalitsus.

Toetatavate tegevuste ja abikõlblike kulude loetelu ning taotlemise tingimused on toodud regionaalministri käskkirjas „Hajaasustuse veeprogrammi programmdokument”.

Dokument on kättesaadav kõikides programmiga ühinenud vallavalitsustes ja Pärnu maavalitsuses ning nende veebilehtedel. Samuti on kogu programmi informatsioon Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse  veebilehel.

Pärnu maavalitsuse kontaktisikud hajaasustuse veeprogrammis on Raine Viitas ja Tiiu Pärn (info telefonidel 4479762 või 4479761).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles