Vändrat läbib täna kaitseväe kolonn

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelaste autokolonn.
Kaitseväelaste autokolonn. Foto: Ants Liigus

Täna kella 10 ajal alustavad Scoutspataljoni kolonnid liikumist õppusele „Kevadtorm 2010“. Paldiskist Viljandisse liikuv kolonn läbibPärnumaa suurematest kohtadest Vändrat.

Scoutspataljoni 64 sõidukiga kolonn liigub „Kevadtormile“ marsruudil Paldiski-Märjamaa-Vändra-Viljandi. Sõidukite liikumiskiirus maanteel on kuni 70 km/h ja sõidukite pikivahed on 100 meetrit.

„Scoutspataljoni kolonni põhigrupp liigub läbi Viljandi linna, et asetada uue lossi seinal oleva mälestustahvli alla lillekimp mälestamaks sündmusi, mil esimesed skaudid väljusid Viljandist aastapikkusele võidukale sõjakäigule,“ ütles Scoutspataljoni pataljoniveebel Andreas Rebane.

Mälestuskimp asetatakse ka Scoutsrügemendi Vabadussõja-aegse ülema kolonel Friedrich-Karl Pinka ja tema venna leitnant Herbert Pinka mälestuskivile nende sünnikohas Kärstna mõisa juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles