Kurikaelad on leidnud uue salakütuse sissetoomise mooduse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautod.
Veoautod. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tolliametnikud pidasid 28. novembri öösel kinni haagise, milles ilma ohtlikule veosele viitavate tähistuste ja loata veeti suures tünnis diislikütust, hinnanguliselt oli kütust tünnis 30 tuhat liitrit ja riigil maksudena saamata ligi 15 tuhat eurot.

Tegu on igati rahvusvahelise äriga: kinnipeetud veok oli Läti numbrimärgiga, tenthaagis kuulus Eesti firmale. Saatelehe järgi vedas autojuht Ruslan metalli ja tema teada nii oligi. Autojuhil tuli lihtsalt ühest Läti parklast haagis taha võtta, see Eestisse tuua ja tellitud kohta jätta. Aga maksu- ja tolliameti töötajad said käe vahele, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Ilmselgelt on tegemist väga ohtliku veosega selles mõttes, et autojuht ei tea, mida ta veab, auto ei ole ka kuidagi tähistatud. Tegu on kõige tavalisema tenthaagisega. Kaasliiklejate jaoks ei ole mingit erilist tunnust, mis viitaks sellele, et tegemist võiks olla ohtliku veosega," selgitas MTA Lõuna liikuvkontrollitalituse juhataja Kunnar Keres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles