Pärnu Maksimarketi haisuprobleemi põhjused on selgunud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna ja Audru valla piiril asuv Maksimarket.
Pärnu linna ja Audru valla piiril asuv Maksimarket. Foto: Ants Liigus

Pärnu linna ja Audru valla piiril suvel avatud Maksimarketis külastajaid häirinud ebameeldiva lõhna põhjustas katusekonstruktsiooni soojustusmaterjal.

ETK Jaekaubanduse ASI juhatuse liikme Margus Musthalliku kinnitusel pole palju peamurdmist valmistanud ebameeldiv lõhn viimastel kuudel enam endast märku andnud. „Vabandan meie külastajate ees, kuid kahjuks ei olnud probleemi põhjuse kiire tuvastamine lihtne. Töötasime koos hoone arendaja ja ehitajaga läbi mitmeid versioone, enne kui lahenduseni jõudsime,“ ütles Musthallik.

„Haisuprobleem on uusehitiste puhul kummitanud teisigi jaekette,“ lisas Musthallik.

Hoonet ETK Jaekaubanduse ASile üüriva Audru Keskus OÜ juhatuse liikme Andres Kauri sõnutsi võttis probleemi tuvastamine aega, kuna hoones töötav sundventilatsioon vahetab ja segab ruumiõhku intensiivselt. „Viimaks tuvastasime ebameeldiva lõhna allikana katuse soojustusvilla koostises oleva sideaine, mis reageerides õhuniiskusega eritas spetsiifilist lõhna,“ rääkis Kaur.

„Nüüdseks on probleem likvideeritud. Vabandame ETK Jaekaubanduse ASi ja kõikide klientide ees, keda see võis häirida. See oli uudne ja õpetlik kogemus meile kõigile,“ sõnas Kaur.

2800ruutmeetrise müügisaali pinnaga Pärnu Maksimarketit opereerib Eesti Tarbijateühistuste Keskühistu (ETK) tütarettevõte ETK Jaekaubanduse AS. Peale Maksimarketi on suvel avatud kaubanduskeskuses veel apteek, kohvik, lillekauplus, pagariäri, lemmikloomapood, ilusalong ja veinikauplus. Samuti on keskuse juures postipaki- ja sularahaautomaadid, vedelkütusetankla ja elektriautode laadimispunkt. Parkimiskohti on keskuse juures enam kui 200 autole.

Kaubanduskeskuse projekteeris ja ehitas Maru Ehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles