Diakooniakeskus pakub koduhooldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diakoonikeskuse abilised aitavad vajadusel inimest toitmisel, pesemisel, toiduvalmistamisel ja arsti juures käimisel. Peale selle võivad nad ette lugeda ajalehte ja raamatut.
Diakoonikeskuse abilised aitavad vajadusel inimest toitmisel, pesemisel, toiduvalmistamisel ja arsti juures käimisel. Peale selle võivad nad ette lugeda ajalehte ja raamatut. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu diakooniakeskus alustab koduhooldusteenuse pakkumisega. Sihtgruppi kuuluvad eakad või haiged inimesed või need, kel palju tööd ja kodu korrashoiuks ei jätku aega.


Teenus sobib neilegi, kes hoolitsevad oma eakate vanemate või vanavanemate eest, kuid on sunnitud pingeliste tööpäevade tõttu vanainimese tundideks üksinda koju jätma.

Diakooniaspetsialist Erika Kuke sõnutsi abistatakse vajadusel inimest toitmisel, pesemisel, toiduvalmistamisel ja arsti juures käimisel, võib ette lugeda ajalehte ja raamatut.

“Depressioonis või haige inimene ei pea tingimata valima haiglat oma taastumiskohaks juhul, kui keegi toob toidu koju, valmistab lõunasöögi, koristab toa, tuletab meelde arsti vastuvõtule mineku aja ja ajab mõne sõna juttu,” rääkis Kukk. “Oluline on, et inimesel oleks võimalik ilma muretsemiseta paraneda haigusest.”

Koduhoolduse tunnihinnaks on arvestatud eri hooldustegevuste tunnihinna keskmine (75 krooni teenusetunni eest). Näiteks maksab teenuse kasutamine kaks korda nädalas korraga 2,5 tundi kuus 1500 krooni. Abistajad püüavad olla paindlikud ja inimesel on võimalik valida oma soovidega sobiv hooldus.

Täpsemat infot saab, helistades 5664 8484 või kirjutades erika.kukk@eelk.ee või tulles Eliisabeti kirikusse Nikolai 22 (sissepääs Kuninga tänavalt). (PP)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles