Taasiseseisvunud Eesti esimene olümpiakuld jõudis Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammende villas toimunud Pärnu Sadama jõulupeol näidati esmakordselt Londoni oksjonilt ostetud Erika Salumäe olümpiakulda ja korraldati teiste Eesti spordisangarite esemete heategevuslik oksjon.
Ammende villas toimunud Pärnu Sadama jõulupeol näidati esmakordselt Londoni oksjonilt ostetud Erika Salumäe olümpiakulda ja korraldati teiste Eesti spordisangarite esemete heategevuslik oksjon. Foto: Ants Liigus

Barcelonas võidetud taasiseseisvunud Eesti esimene olümpiakuld jõudis eile taas koju, trekirattur Erika Salumäe kodulinna Pärnusse.

Novembri algul Londoni oksjonilt medali ostnud ettevõtja Rein Kilk ütles ERRi uudistele, et tegutses koos poja ja firmaga Pärnu Sadam emotsiooni najal, kuid medali ostuhinnale ei mõeldud.

Kilk selgitas, et kui see ažiotaaž algas, tegi ta kohe ettepaneku osta medal ära ja anda Erikale tagasi.

Oksjonifirma omanik Graham Budd rääkis, et 1992. aastal Barcelonast saadud olümpiavärvides originaalpaelaga medal on üks suuremaid ja raskemaid, mis on sellel spordivõistlusel jagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles