President Ilves külastas "Kevadtormi"

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves külastas kaitseväe suurõppust "Kevadtorm".
President Toomas Hendrik Ilves külastas kaitseväe suurõppust "Kevadtorm". Foto: Ants Liigus

President Toomas Hendrik Ilves külastas reedel kaitseväe suurõppust "Kevadtorm".
Presidendile tutvustati muuhulgas lühimaa õhutõrjesüsteemi Mistral, mille kaitsevägi sai alles tänavu märtsis, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Näha kaasaegset tehnoloogiat siin annab mulle kindlustunnet, et asi areneb ja et oleme võimelised kõige moodsama tehnikaga võitlema võimalike rünnakute vastu," rääkis Ilves.

Õppuse staapi külastades ei teadnud president, et seal kohtub ta oma poja Luukas Kristjaniga. Et kõigil oli maskeering näol, ei tundnud president oma poega esialgu äragi.

"See oli ootamatu, ma vaatasin ja rääkisin ja kuulasin. Lõpuks üks inimene tuli väga tuttav ette ja siis sain aru," ütles president.

Laaneots külastas oma kunagist kooli

Kaitseväe juhataja Ants Laaneotsa käis reede hommikul oma kunagises koolis Kilingi-Nõmme gümnaasiumis lastega kohtumas. "Saalis olid kõik lõpuklassid ja päris hea oli minna uuesti oma vanasse võimlasse, kus ma olen poisikesena sporti teinud. Käisin ka oma klassiruumis," rääkis Laaneots.

Õppuse käiguga on Laaneots rahul. "Praegu on toimunud ajateenijatest formeeritud reservüksuste koostegevusõpe. Järgmine nädal on otsustav, kus tervikuna juba brigaad harjutab koos oma allüksuste ja staapidega. See on ülimalt tähtis juhtimise ja treenimise seisukohalt. Suuri märkusi ei ole. Aga arenguruumi on ju alati ja hästi palju," selgitas kaitseväe juhataja.

Õppusepaigale saabub ka Läti jalaväekompanii, kes koos Scoutspataljoniga on mõeldud vastselt formeeritud Kalevi pataljonile vastutegevuseks. Esmaspäeval ja teisipäeval on viivituslahingud, kolmapäeval kaitselahing ja reedel rünnak. Õppuse lõpurivistus on järgmise nädala laupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles