Jahimehed kuulutavad tänavu jahirahu välja Pärnus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsloomade söödasõim.
Metsloomade söödasõim. Foto: Urmas Luik

Eesti Jahimeeste Selts (EJS) kuulutab jõulupühade ajal Eesti metsades kehtima hakkava jahirahu välja neljapäeval, 19. detsembril Pärnu Vallikäärus.

Jahirahu kehtib 24., 25. ja 26. detsembril. EJSi tegevjuht Tõnis Korts ütles BNSile, et jahirahu ja selle pidulik väljakuulutamine on Eesti jahikultuuri osa ning austusavaldus emakesele loodusele.

"Lõppev aasta oli jahimeestele jahikultuuri ja -eetika aasta. Jahirahu väljakuulutamisega anname signaali kogu ühiskonnale, et jahimees on looduse sõber, hoidja ja heaperemehelik majandaja," rääkis Korts. "Jõulupühade ajal, mil kehtib jahirahu, minnakse metsa ilma püssita ning viiakse sõprade ja lähedastega ulukitele nosimiseks ninaesist."

Jahirahu väljakuulutamise traditsioon sai alguse 1993. aastal Viljandimaal Heimtalis ja igal aastal toimub rahu väljakuulutamise tseremoonia eri kohas. Tänavu kuulutavad jahimehed jahirahu välja 21. korda. Mullu kuulutas EJS jahirahu välja Tallinnas.

Jahirahu ei tulene seadusest, vaid on jahimeeste omaalgatuslik kokkulepe, millega avaldatakse austust nii loodusele kui ka kogukonnale.

Paljud jahimeeste kogukonnad maakondades kuulutavad jahirahu välja pikemakski ajaks.

B

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles