Maani maha põlenud puidutööstus oli registris kartulihoidlana

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutöökoda hävis pea täielikult, osaliselt jäid püsti vaid telliskiviseinad.
Puidutöökoda hävis pea täielikult, osaliselt jäid püsti vaid telliskiviseinad. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul Pärnumaal Paikuse vallas Seljametsa külas põlenud osaühingu Raigisson puidutööstuse hoone oli ehitisregistris arvel kartulihoidlana ja puidu töötlemisega ei tohtinuks seal tegelda.

„Kartulihoidlana ei saaks sellele hoonele midagi ette heita, kuid puidutööstusena oli see ebaseaduslik. Hoonesse oli esialgsetel andmetel ehitatud ka küttesüsteem. Sellega rikuti jämedalt ehitusseaduse ja tuleohutuse nõudeid,“ märkis Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld.

Laanepõllu sõnade kohaselt teeb päästeamet ehitusseaduse nõuete rikkumise kohta kohalikele omavalitsustele aastas paar-kolm märgukirja.

See on süvenev probleem – Laanepõllu sõnutsi on viimaste aastate jooksul juhtumid, kus päästeamet peab kohalikule omavalitsusele tuletama meelde nende ülesandeid ehitusseaduse täitmise jälgimisel, muutunud sagedasemaks. „Et päästeamet peab täitma kohalikule omavalitsusele pandud kohustusi, ei ole normaalne ja vähendab meie aega põhiülesannete täitmisel,“ ütles ta. „Alles siis, kui päästeamet midagi leiab, aetakse paberid korda.“

Laanepõllu jutu järgi on kurb see, et paljudel juhtudel täidetakse seadusi vaid paberil. „Mõnes omavalitsuses on olnud juhtumeid, kus asjaajamine piirdub vaid andmete muutmisega ehitisregistris. See on kõige hullem,“ ütles ta.

Samal ajal on tema sõnutsi tublisid omavalitsusi, mille ehitusspetsialist päästeameti märgukirjale  reageerib ja ohutusnõuete täitmist nõustab ja hoolsalt kontrollib.

Täna hommikul põles Pärnumaal Paikuse vallas maani maha osaühingu Raigisson puidutööstuse hoone. Päästekeskuse valvepressiesindaja teatel oli see kindlustamata.

Tulekahjus sai kergelt viga puidutööstuse tööline, kellele anti kohapeal esmaabi.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles