Pärnu kultuuri aastapreemia pälvib etendus „Viru laulik ja Koidula“

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus „Viru laulik ja Koidula“ jääb esmaspäeval kahjuks ära.
Lavastus „Viru laulik ja Koidula“ jääb esmaspäeval kahjuks ära. Foto: Urmas Luik

Tänavuse Pärnu linna kultuuri aastapreemia saab etenduse „Viru laulik ja Koidula“ loominguline kollektiiv lavastuse õnnestunud väljatoomise eest.

Preemia antakse üle 30. detsembril Pärnumaa kultuuri- ja sporditegijate aastaauhindade üleandmise tseremoonial „Tähesära 2013“. Preemia suurus on 800 eurot.

Aino Undla-Põldmäe 1966. aastal kirjutatud näidend "Viru laulik ja Koidula" esietendus juulikuus Pärnus Koidula muuseumis, kus seda mängitakse menukalt praeguseni.

Koidulat kehastab tükis Kaili Viidas ja Kreutzwaldi Elmar Trink, lavastas Katrin Nielsen. Lavastus sündis Pärnu vabahariduskeskuse ja Pärnu muuseumi koostöös.

Aino Undla-Põldmäe näidend, milles astuvad publiku ette kaks ärkamisaja suurvaimu- hingesugulast, põhineb Koidula ja Kreutzwaldi tihedal kirjavahetusel aastatel 1867–1873. Kirjavahetuses avanevad Kreutzwaldi ja Koidula inimlikud küljed, tunded ja südamepuistamised, kõhklused ja tulevikumõtted.

Tänavu möödus 170 aastat Lydia Koidula ja 210 aastat Friedrich Reinhold Kreutzwaldi sünnist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles