Laulusaate peapreemia läheb Anni akadeemiale

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik ja Lenna Kuurmaa.
Artur Talvik ja Lenna Kuurmaa. Foto: Ants Liigus

Pühapäeva õhtul Pärnu kontserdimajas TV3 saate “Laulud tähtedega” finaalis võistlesid heategevusliku 300 000 krooni nimel Artur Talvik ja Lenna Kuurmaa ning Margus Hanson ja Tanja Mihhailova. Võitjad Lenna ja Artur lõid konkurente vaid 160 televaataja häälega.


Finaalis esitati kõigepealt laule, mis valitud paari professionaalse laulja repertuaarist. Margus ja Tanja valisid 2002. aasta eurolaulukonkursilt pärineva Tanja laulu “Another Country Song”, Artur ja Lenna laulsid Vanilla Ninja eurolugu “Cool Vibes”.

Teises voorus kanti ette varasematest saadetest eriti hästi õnnestunud lood. Tanja-Marguse “Põgene, vaba laps” pälvis kohtunikelt maksimumhinded - 30 punkti ning Lenna-Arturi “Kirilinnu laul” teenis 28 punkti.

Viimases voorus võluti publikut isamaaliste lauludega, Tanja-Marguse “Isamaa ilu hoieldes” ning Lenna ja Arturi “Ilus oled, isamaa” said žüriilt taas maksimumpunktid.

Mõlemad paarid teenisid kohtunikelt 87 punkti, millele liideti televaatajate hääled. Võitjaks kuulutati Artur Talvik ja Lenna Kuurmaa, kes kogusid 160 häält konkurentidest rohkem. Ühtekokku andis oma hääle 50 862 televaatajat.

Võidusumma 300 000 krooni annetavad Lenna ja Artur Pärnus Kuninga 24 rajatavale Anni akadeemiale, mis sügisest hakkab koolitama intellektipuudega noori. Anni akadeemia hoovis loodetakse hansapäevadeks avada välikohvik ning suve jooksul kohvik ja käsitöökaupluski. Saatest saadud rahaga soetatakse kohvikusse inventar.

“Artur leidis meid heategevusprojekti otsides Heateo Sihtasutuse kaudu ja praeguseks on meie tutvusest tore sõbrasuhe kujunenud,” rääkis Anni akadeemia eestvedaja Liina Lokko. “Rõõmustasime kontserdi afterparty’l koos nendega. Nüüd vajavad lahendamist võidusumma kättesaamise tehnilised küsimused, peame arutama, kuidas TV3 planeerinud on. Kindel on see, et raha ei lähe jooksvate kulude katteks, vaid investeeringuteks.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles