Edelaraudtee saadab täna teele viimased reisid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong. Foto on illustratiivne.
Rong. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Edelaraudtee saadab täna, 31. detsembril teele viimased reisid, mis toimuvad vastavalt pühade-eelsele sõidugraafikule.

Edelaraudtee jjuhib tähelepanu sellele, et uuest aastast ootab diiselrongidega reisijaid ees mitu muudatust. „Soovitame reisijatel segaduste vältimiseks jälgida hoolikalt uue operaatori sõiduplaani, mis muutub uuest aastast oluliselt. Näiteks tuleb Tallinnast Pärnusse sõites ümber istuda Lelle raudteejaamas. Jaanuarist ei saa enam diiselrongides tasuda pangakaardiga ega sõita ID-kaardi alusel. Samuti kaob võimalus osta kõrgemas mugavusklassis kindla istekohaga reisipileteid ette,“ tõi Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov välja mõne ees ootava muudatuse.

Edelaraudtee AS on sunnitud majandustegevuse lõpetama seoses 2012. aastal suvel riigi tehtud otsusega anda uued rongid konkurssi korraldamata opereerida riigiettevõttele Elron. Sõlmitud otselepingu seadusvastasust on tänaseks kinnitanud nii riigihangete vaidlustuskomisjon kui kaks kohtuastet. Ringkonnakohus jättis lepingu jõusse ajutiseks perioodiks üksnes reisirongiliikluse katkematuse huvides, kuid riik peab uute rongide operaatori leidma kahe aasta jooksul avaliku konkursi kaudu.

Edelaraudtee kontserni kuuluv Edelaraudtee AS on diiselrongidega reisijaid teenindanud Tallinna-Narva, Tallinna-Pärnu, Tallinna-Valga, Tallinna-Rapla, Tallinna-Türi-Viljandi, Tallinna-Tartu-Valga ja Tartu-Koidula rongiliinidel aastast 1996. Edelaraudtee lõpetab reisijate teenindamise tänavu 31. detsembrist. Veel kuuluvad Edelaraudtee kontserni raudteetaristu-ettevõtja Edelaraudtee Infrastruktuuri AS, jaamahoonete haldust korraldav Edelaraudtee Halduse AS ja rongide hooldust ja remonti tegev AS Ühinenud Depood, mis jätkavad tegevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles