Audru kalafarmi investeerimisotsusega läheb veel aega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaanitava kohafarmi asukoht kaardil.
Plaanitava kohafarmi asukoht kaardil. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Algselt 1. maile plaanitud otsus, kas Pärnumaale Audrusse kavandatav miljardeid kroone maksev kalafarm saab teoks, lükkus edasi ning nüüd võib otsust oodata juuni keskel.

Fjordfresh Holdingu juhatuse liige Alar Oppar ütles BNSile neljapäeval, et otsuse ettevalmistamisel läheb veel aega kuni juuni teise nädalani. "Seniks ei saa me seetõttu ka veel midagi kommenteerida," lisas ta.

Arenduse investeerimisotsused on viibinud peamiselt arendaja AS Fjordfresh Holdingu juhtidele osaks langenud pistisesüüdistuse tõttu.

Kaitsepolitsei esitas eelmenetluse käigus ettevõttele kahtlustuse 50 miljoni euro suuruse võimaliku kahju tekitamises Eesti riigile, mistõttu hindavad farmi investorid ja kreeditorid ettevõtte riski seoses kriminaalasjaga seaduses sätestatud maksimumsummale - 250 miljonit krooni.

Firma juhatus on palunud investoritel langetada lõplik seisukoht investeeringu kohta ning kaalumisel on varasema info kohaselt kolm varianti.

Esimene võimalus on, et investorid võtavad kriminaalasjast tulenevad riskid ja jätkavad investeerimistegevust Fjordfresh Holdingu kaudu Eestis. Teine võimalus on, et investorid distantseerivad end avalikult kriminaalasjast ja viivad ettevõtte varad ja kohustused uude ettevõttesse, mis jätkab investeerimistegevust Eestisse, kuigi sellega ei minetata kriminaalasjast tulenevaid riske.

Viimase võimalusena pakub juhatus, et investeeringust loobutakse.
Kalafarmi rajamise esimese etapi kogumaksumuseks on kavandatud umbes 1,7 miljardit krooni.

Fjordfresh Holdingu juhtide kohtuasja avaistung toimub sügisel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles