Turbatootjail oli hea aasta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö turbaväljal. Foto on illustreeriv.
Töö turbaväljal. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Turbatootjail oli mullu põhjust rõõmu tunda: vaatamata kehvale esimesele poolele tõi möödunud suvi  palju päikeselisi ja kuivi päevi ning oli tegemist, et toodangut rabast välja vedada.

Pärnumaal asuva Tootsi Turvas ASi ressursijuhi Tiit Saaremetsa sõnul ei alanud hooaeg just kuigi lootustandvalt, sademeid oli palju ja õhutemperatuur madal, vahendas Äripäev.

"Jaanipäevaks, kui headel aastatel on pool "saagist" juba salves, oli sellel aastal seis kaunis kehv, kliendid muutusid tasapisi juba murelikuks. Rabades võis kohata palju uudistajaid, kes soovisid oma silmaga näha, kuidas olukord tegelikult on," rääkis Saaremets.

Ent kõik muutus pöördeliselt  juulikuuga, mis tõi kaasa kuiva ja kuuma ilma. "Rabas tuli toodangut nii, et ei jõudnud kokku kanda, aunad kasvasid suureks ja kliendid rahunesid," selgitas Saaremets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles