Raamatulaadal leidsid sajad teosed uue omaniku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatulaat Steineri aias.
Raamatulaat Steineri aias. Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimus Pärnus Steineri aias Pärnu keskraamatukogu ja Maarja-Magdaleena gildi eestvedamisel raamatuvahetuslaat, kus tasuta koju kaasa võtmiseks pakuti ligikaudu paari tuhandet teost.

Maarja-Magdaleena gildi perenaise Herdis Elmendi kinnitusel läks üritus asja ette ja tühjade kätega lahkunuid peaaegu polnudki.

Inimestelt kogutud ja tasuta jagatud raamatute kõrval oli kohal kaks raamatumüüjatki, sai osaleda töötubades, esinesid muusikud ja pakuti head-paremat süüa.

Lasteraamatu “Lohe Lembitu lood” autor Grethe Rõõm ja illustraator Kristi Tuhkru-Tamm joonistasid koos lastega raamatutegelasi ja rääkisid teose sünniloost.

“Me ei osanud arvata, et inimesed leiavad nii palju vajalikke raamatuid,” rõõmustas Pärnu keskraamatukogu arendusjuht Heinike Sinijärv, kelle andmeil olevat väljapanekuks inimestelt kogutud ligi paar tuhat teost.

Enim nõuti nõukogude ajal ilmunud erialakirjandust, nagu kokaraamatud ja ehitusalased väljaanded, hästi läksid kaubaks lasteraamatud ja luulekogudki.

“Kui keegi konkreetselt midagi otsis, kuid ei leidnud, kirjutasime selle üles ja võtame inimesega ühendust, kui raamat peaks edaspidi üle jääma,” kinnitas Sinijärv. “Inimestel on omapäraseid soove, palju otsitakse näiteks nostalgilisi lapsepõlve lemmikraamatuid.”

Raamatuid, mis laupäevast alles jäid, plaanib keskraamatukogu tasuta jagada rahvusvaheliste hansapäevade ajal oma maja ees samalaadsel laadal. Sinijärve sõnutsi pakutakse siis raamatukogus maha kantud teoseidki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles