Päästjad panid põlenud korstnaga majale kütmisveto

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsten. Foto on illustreeriv.
Korsten. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saarde vallas Reinu külas oli eile pärastlõunal korstnas tahmapõleng, mis on Pärnumaal sellel talvel juba kaheksas. Mullu oli neid terve aasta peale Pärnumaal 15.

Eile kell 16.46 anti päästjatele teada, et Reinu külas põleb korstnas tahm.

Päästjate saabudes selgus, et maja omanik oli püünud tulekahju summutada pulberkustutiga. Päästjad kustutasid põlengu ja keelasid korstnapühkija tulekuni kütmise.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi sõnutsi on tänavu ühe kuuga olnud Pärnumaal juba kaheksa tahmapõlengut, mis on pool eelmise aasta korstnapõlengute arvust.

„Inimesed tegi veidi laisaks pikalt kestnud soe talv, mistõttu köeti vähem. Nüüd on paar nädalat ilm püsinud korralikult külm, seda nii ööl kui päeval, ja inimesed kütavad pikemalt ning sagedamini. Kui seda tehakse märgade puudega või põletatakse ahjus värvilisi reklaambrošüüre, prahti, siis tahmavad küttekolded kiiremini,“ seletas Trink.

„Kütteperioodi jooksulgi tuleb seega sagedase kütmise tõttu küttekoldeid puhastada. Nii eramaja- kui korteriomanik peab korstnat ja soojamüüre puhastama nii sageli, et tahmapõlenguid ei tekiks. Kui siiski tahm põlema läheb, tuleb kindlasti päästjad numbril 112 kutsuda, sest kui küttekoldes on pragusid jms, siis levib tuli seintesse ja vahelagedesse ning seda esialgu lihtsalt vaadates ei näe,“ märkis Trink.

Tahmapõleng on tulekahju, kuid küttekoldeid korralikult hooldades saab neid täielikult vältida.  

Eramajas peab korstnapühkija käima iga viie aasta tagant ja jätma tehtud tööde kohta vastava akti. Muul ajal tuleb omanikul pühkida korsten ja hooldada oma küttekehi nii sageli, et tahmapõlenguid ei tekiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles