Ilmatark: pehmet talveilma jätkub veebruari keskpaigani

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine ilm.
Lumine ilm. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Kui jaanuari esimene dekaad oli väga soe 2,7 plusskraadiga, siis teisel dekaadil oli juba 8,5 ja viimasel 14,6 külmakraadi. Kuu keskmisteks külmakraadideks kujunes seitse. Lõpe andmetel on kuu keskmisest kolme kraadi võrra külmem.

Et oleme põhjamaa inimesed, ei ole paanikaks põhjust, nii nagu juhtus Põhja-Ameerikas. Kannatame need külmakraadid vapralt ära ja seal, kus lund on, saame päevasel ajal ka suusatada, sest 12–13 külmakraadi ei ole veel ohtlikud.

Looduses elavatel loomadel ja lindudel on nüüd toidu otsimisel raske aeg. Eile oli mu aia taga kährikkoer, kes otsis prügihunnikust midagi söödavat. Viisin talle kalarappeid ja need olid hommikuks söödud. Lindude söögimajas käib iga päev kibe sagimine.

Lund lubatakse Lääne-Eestis laupäeval ja järgmise nädala esmaspäeval-teisipäeval. Eks näeb.

Ilm muutub edaspidi veidi soojemaks, tuul puhub lõunakaarest ja päevane temperatuur jääb alla kümne miinuskraadi. Selline ilm võib püsida kuni veebruari keskpaigani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles