Looduskaitse selts täidab ajalooauke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELKSi Pärnu osakonna liikmed alustasid maid kui looduskaitsekuud heakorratalgutega Pärnu rannaniidul
ELKSi Pärnu osakonna liikmed alustasid maid kui looduskaitsekuud heakorratalgutega Pärnu rannaniidul Foto: Urmas Luik

Elurikkuste aastale ja Eesti looduskaitse 100. aastapäevale pühendatud looduskaitsekuu algas Pärnus seltsi liikmete kokkusaamisega, kus ärgitati kirjalike meenutustega täitma ajalooauke ja kaasa lööma eelolevatel üritustel.

Eesti looduskaitse seltsi (ELKS) Pärnu osakonna juhatuse esimees Daisy Kärner rääkis vajadusest talletada 18. juunil 1967 loodud Pärnu organisatsiooni lugu, sest arhiivimaterjal on lünklik.

ELKSi Pärnu osakonna asutajaliige Henno Sepp kinnitas, et selts on andnud oma rahvale palju teadmisi õpperadadel ja lisanud linnale rohelust 20 000 istutatud puuga, mis said kasvama rahvamatku korraldades.

Kõneleja meenutas omaaegset innustunud looduskaitsjat ja seltsi liiget Tiit Rajastet, kes seisis Pärnut ümbritsevate metsade-parkide eest.

Põgusa sõnas ja pildis ülevaate seltsi tegevusaastatest tegi metsanduse asjatundja ja seltsi kauaaegne liige Ants Kangur, teda täiendasid Kalju Rajasalu ja Eedi Lelov.

ELKSi Pärnu osakonna liikmed alustasid maid kui looduskaitsekuud heakorratalgutega Pärnu rannaniidul. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles