Tallinna lahutab Pärnust tosin tundi rulasõitu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Põldsaar sõitis täna rulal Tallinnast Pärnusse. Noormehel kulus ühest linnast teise jõudmiseks ligi pool ööpäeva.
Madis Põldsaar sõitis täna rulal Tallinnast Pärnusse. Noormehel kulus ühest linnast teise jõudmiseks ligi pool ööpäeva. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna rulaga Tallinnast Pärnusse sõitnud Madis Põldsaar tõdes 18 kilomeetrit enne Pärnut Ares, et läbitud sada kilomeetrit on juba jalgades ning sõidu kiirus on tunduvalt langenud.
 

„Mõnus, väga mõnus, lõpuks saavad ka jalad hingata,” ütles Põldsaar Ares spordijalanõusid jalast võttes. „Olen vahetanud kolm-neli särki, aga tossud võtsin ära esimest korda.”

Ehkki jalad sõitja väitel veel ei nõtkunud ning vaim oli piisavalt värske, ei andnud pisut valutav sääremari arendada enam endist kiirust: Tallinna piirist Märjamaa Statoili bensiinijaama ehk 64 kilomeetrit rulatas Madis läbi nelja ja poole tunniga. Märjamaalt Aresse sõidule kulus juba märgatavalt enam aega.

„Ma ei taha enam eriti kiirustada, jalg annab juba natuke tunda,” märkis sõitja.

Läbitud maa kohta ütles Madis, et need kilomeetrid tulid üllatavalt kergelt, tarvilikku kosutust sai ta jõujoogist, veest ja piimast. Iseäranis turgutavalt mõjus piim.

Sõiduohutusest rääkides märkis Põldsaar, et oma elu pärast oli tal hirm mitmelgi korral, kui rekka sõna otseses mõttes riivas ta küünarnukki. Ometi sõitis ta vasakul pool teeservas ja oli vastu tulevate autode juhtidele hästi nähtav.

Ehkki punkt kell 4.27 Tallinna linnapiirilt startinud Madis lootis Pärnusse jõuda hilisõhtul, sai sõit sõidetud tunduvalt varem: Pärnu linnapiiri ületas rulataja kell 15.17.

25aastane Põldsaar on rulasõiduga tegelnud kümmekond aastat, oma tavatu retkega tahtis ta tõmmata tähelepanu Eesti tänavaspordile ning ekstreemsportlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles