Video: algas kohus Vändra endise vallavanema üle

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus algas täna kohus endise Vändra vallavanema Peeter Reimanni üle, keda süüdistatakse kriminaalasja raames omastamises suures ulatuses. Temaga koos on kohtu all endine valla majandusspetsialist Taivo Himmaste, kes süüdistuse järgi aitas sellele kaasa.

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Küllike Kase esitatud süüdistuse kohaselt rikkus Peeter Reimann ametiisikuna korruptsioonivastast seadust, sõlmides 2005. aastal eraisikuna sõiduauto kasutusvalduse lepingu Vändra vallavalitsuse esindajaga, kellel puudus seaduslik õigus sellise lepingu sõlmimiseks.

Uus, vara tasuta kasutamise leping sõlmiti 2008. aastal, selle lepinguga andis Reimann Vändra vallavalitsuse kasutusse järgmise tema enda kasutuses oleva sõiduauto.

Aastatel 2005–2009 tegi vallavalitsus Reimanni esitatud arvete alusel üle 100 väljamakse, millega hüvitati peale lepingutes märgitud remondi- ja hoolduskulude muidki autodega seotud kulutusi. Samuti tasus Reimann süüdistuse kohaselt autodega seotud kulutuste eest vallavalitsuse krediitkaardiga.

Kokku süüdistatakse Reimanni sel moel umbes 44 000 euro omastamises.

Taivo Himmastet süüdistatakse omastamisele kaasaaitamises. Kuna Reimann ei saanud vallavanemana auto kasutusvalduse lepingut iseendaga sõlmida, siis tegi seda valla esindajana Himmaste. Süüdistuse kohaselt polnud talle sellist volitust andnud ei volikogu ega vallavalitsus.

Kumbki kohtualune ennast täna kohtus süüdi ei tunnistanud.

Süüaluste kaitsja Ljudmila Tamari kohtus antud selgituste kohaselt oli vallavolikogu Reimanni isikliku auto kasutusvaldusse võtmisest teadlik ja see oli tollal vallale soodne tehing. Samuti väitis ta, et kasutsuvalduse leping oli kehtiv ja see lõpetati alles 2010. aastal.

Kahju kannatajat ehk valda esindas kohtus praegune Vändra vallavanem Jaanus Rahula. Kannataja toetas kohtus süüdistuse esitatud argumente.

Protsessi käigus kuulatakse üle mitu tunnistajat ja järgmised kohtuistungid on määratud reedeks ning kolmele päevale tuleval nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles