President jälgis Pärnus merepäästeõppust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Pärnus merepäästeõppust jälgimas.
President Toomas Hendrik Ilves Pärnus merepäästeõppust jälgimas. Foto: Ants Liigus

President Toomas Hendrik Ilves, kes eile tutvus piiri valvamisega Eesti kagu- ja lõunapiiril, külastas täna läänepiiril asuvat Pärnu kordonit ning jälgis merepäästeõppust Pärnu lahel.

Riigipea tõdes, et Schengeni ühtse viisaruumiga ühinemine on Eesti piiri valvavate ja riigi sisemist turvalisust tagavate ametnike tegevuse muutnud tunduvalt keerulisemaks. “Kui seaduskuulekad kodanikud naudivad Schengeni hüvesid, maksavad piirivalvurid selle oma tööga kinni,” sõnas Ilves.

“Pideva piirikontrolli kadumine Eesti-Läti piiril nõuab tõsiseid jõupingutusi ja leidlikkust, et tabada ebaseaduslikult riiki saabunud inimesi, salakaubavedajaid ja rahvusvahelise kuritegevusega seotud isikuid,” ütles president, kelle arvates on politsei- ja piirivalveameti töötajad sellega hästi hakkama saanud.

Riigipea jälgis piirivalvelaeval PVL-112 Valve Pärnu lahes merepäästeõppust, kus õppuse legendi kohaselt oli kummuli läinud paat kahe inimesega, teavitas presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.

Politsei- ja piirivalveametnikud tunnustasid kohalike elanike pealehakkamist, sest mitmes rannakülas on moodustatud vabatahtlikud merepäästeüksused. President Ilves pidas oluliseks tõhusa merereostuse likvideerimise ja merepäästevõimekuse olemasolu Pärnus.

"Nii tuleks näiteks tõsiselt mõelda Pärnusse hõljuki soetamisele, see oleks hädavajalik inimeste päästmisel kehvade jääolude korral," ütles riigipea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles