Pärnus algas suplushooaeg vesiselt

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannavalurid said täna vaid unistada ilusast rannailmast.
Pärnu rannavalurid said täna vaid unistada ilusast rannailmast. Foto: Ants Liigus

Pärnu rannas avati täna suplushooaeg, mis kestab 31. augustini. Pärnu keskranna ligi kilomeetripikkusel rannaribal hoiavad tänasest silma peal General Security Service rannavalvurid.

„Hooaja avapäeva ilm on suurepärane sisseelamiseks,“ märkis General Security Servise müügijuht Andrus Jaamul vihmast ning jahedavõitu jopeilma silmas pidades muigvelsui. „Loodame aga ilusat ja päikselist suve.“

Jaamuli sõnutsi oli täna rannas valvet pidamas kuus inimest: viis rannavalvurit ja meedik. Hommikul silmasid rannavalvurid üksikuid jooksjaid ja jalutajaid, lõuna paiku alanud vihmasadu peletas needki.

Rannavalve mõõtis täna Pärnu rannas veesooja 12 kraadi ja rannavalve tornis lehvis vetteminekut keelav punane lipp. Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel oli kella 13 ajal Pärnus õhusooja 16,5 kraadi, seejärel jahenes ilm veelgi.

Jaamuli sõnade järgi olid nad vetelpäästehooaja avapäevaks igati valmis: komplekteeritud on meeskond ja kohapeal on vajaminev päästevarustus. „Eriti hea meel on koolitatud ja kogenud rannavalvurite üle, kes varasematelgi aastatel Pärnu rannal silma peal hoidnud,“ ütles Jaamul.

Pärnu rannas on kaks vetelpäästetorni ja kilomeetripikkune valvatav rannariba. Vetelpääste on kohal iga päev 10-20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles