Vesi Eesti randades on Euroopas üks mustemaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi uuring näitab, et Eesti merevesi on Euroopas üks mustemaid, pole tervisekaitse spetsialisti hinnangul Pärnu ranna seisukorra üle põhjust tänavu kurta.
Kuigi uuring näitab, et Eesti merevesi on Euroopas üks mustemaid, pole tervisekaitse spetsialisti hinnangul Pärnu ranna seisukorra üle põhjust tänavu kurta. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuigi 1. juunil avati suplushooaeg, on Eesti rannad mustuse ja ebakvaliteetse vee tõttu Euroopa edetabelis eelviimasel kohal; terviseameti peaspetsialisti sõnul tasub vältida heitvee väljalaskekoha lähistel asuvaid randu.


Suurbritannia ajalehes The Times avaldatud uuringu järgi on Eestist veel mustemad rannad ainult Belgias, vahedas ERRi uudisteportaal.

Terviseameti peaspetsialist Küllike Birk ütles aga "Ringvaatele" antud intervjuus, et vesi ei ole must sugugi kõikjal ja saastatuse tase kõigub isegi ühe ranna eri paigus.

"Kas nüüd väga vilets, aga viletsam, seda kindlasti," kommenteeris Birk, võrreldes Eesti rannavee puhtusastet teiste riikide omaga.

Birki sõnutsi on Pärnu ranna seis käesoleval aastal enne hooaja algust päris hea, Tallinnas Pirita rannas tasuks aga terviseameti spetsialisti soovitusel ujuda muulist kaugemal,

Probleemsetest paikadest tõi Birk välja Pedeli paisjärve Valgas, kus suplusvee kvaliteedile mõjusid eelmisel aastal halvasti vesiehitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles