Pärnu lasteaedade mudilased hakkavad päevalilli kasvatama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevalill
Päevalill Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pärnu linnavalitsus otsustas eraldada reservfondist projektile „Pärnu lillerohkeks koos lastega“, mille raames rajatakse lasteaialaste abiga Pärnu kesklinna päevalillepeenar.

MTÜ Pärnu Aiaklubi soovib projektiga kaasata taimekasvatusse Pärnu linna lasteaiad ja rajada ette kasvatatud taimedest kesklinna 250ruutmeetrise peenra.

Lasteaiad, kes soovivad projektis kaasa lüüa, kasvatavad ette päevalilleistikuid, mis lähevad juuni alguses 250 ruutmeetri suurusse peenrasse, mis asub Laia tänava ääres, Kesklinna sillast paremal veelauapargi lähedal.

Peenar valmistatakse ette MTÜ ja linnaaedniku koostööna, peenra kujunduski kooskõlastatakse linnaga. Ettevalmistuse ja hilisema istutuse ning hooldusega tegeleb mittetulundusühing.

Peenrasse tulevad peale päevalillede stepirohi ja ahtalehine peiulill. Valmis peenar jääb vähemalt kolmeks aastaks MTÜ-le hooldada.

Rahaeraldus on siis mõeldud kolmeks aastaks nii peenra rajamiseks kui ka järgmiste aastate hoolduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles