Päästeamet keelab siseveekogudel jääle mineku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:PÄÄSTETEENISTUS,OSALUSVAATLUS -LÄBI JÄÄ VAJUNUD INIMESE PINNALTPÄÄSTMINE: PÄRNU, EESTI,17DEC09-
al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:PÄÄSTETEENISTUS,OSALUSVAATLUS -LÄBI JÄÄ VAJUNUD INIMESE PINNALTPÄÄSTMINE: PÄRNU, EESTI,17DEC09- al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäevast, 12. märtsist on päästeameti peadirektori käskkirjaga keelatud minna siseveekogude jääle, sest kevadiselt soojad talveilmad on muutnud üle Eesti veekogude jää nõrgaks ja liikumise sellel eluohtlikuks.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsi sõnutsi ei kanna nõrk jää inimest ja kahjuks on sel aastal juba uppunuidki.

„Alles eile hommikul vajus Maardu järvele kalale läinud mees läbi nõrga jää ja uppus. Möödunud nädalavahetusel jättis pragunev jää Peipsil hulga kalureid hätta ja lastega on samuti juba õnnetusi juhtunud. Praeguste soojade ilmadega tuleb arvestada, et jääolud muutuvad väga kiiresti,“ lausus päästeameti ennetustöö osakonna juhataja.

Päästjad paluvad kehtestatud keeldu suhtuda täie tõsidusega, sest nõrka jääd ei saa usaldada.

Läheneva koolivaheaja saabudes paneb päästeamet täiskasvanutele südamele, et nad hoiaksid lastel veekogude juures silma peal ja kindlasti keelaksid neil jääle mineku, sest lapsed ei oska veel iseseisvalt kõiki ohte tunnetada.

Kalameestele tuletatakse meelde, et ükski kala ei ole seda väärt, et jätta veekogusse oma elu. Tuleb oodata, kuni jää on lõplikult sulanud, et siis juba paadiga veele minna.

Jäisesse vette sattunud inimese uppumise põhjus pole vähene ujumisoskus, vaid just külm vesi, mis tegutsemisvõime halvab. Neljakraadisesse vette kukkudes kaotab täiskasvanu teadvuse minutitega, laps veelgi kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles