Huvilised saavad tutvuda Via Baltica teemaplaneeringuga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Via Baltica tahetakse tulevikus ehitada neljarealiseks.
Via Baltica tahetakse tulevikus ehitada neljarealiseks. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Järgmise nädala jooksul saavad huvilised tutvuda Via Baltica Pärnu maakonna planeeringut täpsustava teemaplaneeringuga trassi asukoha täpsustamisel.


Eskiislahenduse avalikustamisel tutvustatakse Via Baltica maantee I klassi nõuetele vastavusse viimiseks ellu viidavaid lahendusi ja meetmeid, mis on ennekõike teekoridori laiendamine, eritasandiliste liiklussõlmede, kogujateede ning kergliiklusteede rajamine.

Kavandatud on olemasoleva tee laiendamine kogu teetrassi ulatuses 2+2 sõidurajaliseks maanteeks. Lisaks sellele on kaalumisel teetrassi õgvendused Libatse, Are ja Nurme asumite piirkonnas ning Pärnu ümbersõidu alternatiivid.

Pärnu ümbersõidu alternatiivid kätkevad endas nelja erineva alguspunktiga (Are, Nurme, Sauga ja Pärnu linna piir) eraldiseisvat ümbersõiduteed, mille lõpp-punktid on perspektiivses Tallinna-Pärnu-Ikla põhimaantee ja Valga- Uulu põhimaantee liiklussõlmes Uulu asumi piirkonnas.

Avalikustamisel tutvustatakse kõigile huvitatud ja puudutatud isikutele eskiislahendust, selle elluviimisega kaasnevaid piiranguid ja nõudeid ning õgvenduste, ümbersõitude valikute põhimõtteid.

Avaliku väljapaneku ajal saab eskiislahenduse kohta esitada kirjalikke ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi teemaplaneeringu koostamise korraldajale ehk Pärnu maavalitsusele.

Dokumendiga on avaliku väljapaneku kestel võimalik tutvuda Pärnu maavalitsuses, Paikuse, Tahkuranna, Häädemeeste, Halinga, Are, Sauga vallavalitsustes, Sindi ja Pärnu linnavalitsustes. Kõik materjalid on kättesaadavad teemaplaneeringut tutvustaval AS Teede Tehnokeskuse kodulehel.

Teemaplaneeringu eskiislahenduse tutvustamine ja avalikud arutelud toimuvad teisipäeval kell 11
Häädemeeste seltsimajas, kell 14 Paikuse vallamajas ja kell 18 Tahkuranna vallamajas Uulus.

Kolmapäeval on eskiisi tutvustamine ja avalik arutelu kell 11 Halinga vallas Pärnu-Jaagupi rahvamajas, kell 14  Are vallamajas ja kell 18 Sauga vallamajas.

Pärnus tutvustatakse magistraali teemaplaneeringut neljapäeval kell 14 Pärnu maavalitsuses.

Via Baltica Pärnu maakonna planeeringut täpsustava teemaplaneeringu Tallinna-Pärnu-Ikla (Via Baltica) trassi asukoha täpsustamine kilomeetritel 92,0-170,0“ esimene avalik väljapanek kestab 11. juunini.

Täiendavat infot saab planeeringu eskiislahenduse kohta Pärnu maavalitsusest Tiiu Pärnalt või ASist Teede Tehnokeskus, kus kontaktisikuks on Valdeko Laats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles