Kulupõleng ohustas Leipstes elumaju

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Pilt on illustratiivne.
Kulupõleng. Pilt on illustratiivne. Foto: Lääne-Eesti päästekeskus

Eile õhtul Saarde vallas Leipste külas põlenud kulu ohustas lähedalolevaid elumaju. Päästjad asjadel nii kaugele areneda siiski ei lasknud, kustutades põlengu enne majadeni jõudmist.

Eile kell 17.43 said päästjad väljakutse Saarde valda Leipste külla, kus põles ligikaudu 300 ruutmeetrit kulu ja põleng ohustas lähedalolevaid elumaju.  

Päästjad kustutasid tulekahju.

Kulupõlengu tekkepõhjus pole teada. Seda, millest põleng alguse sai ja kas rikuti tuleohutusnõudeid, hakkavad uurima päästekeskuse menetlejad.

Põlengu põhjustajat võib oodata kuni 800eurone trahv.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink tuletas meelde, et kulu põletamine on keelatud.

„Kulupõleng levib kiiresti ja sellele on keerukas piiri panna, sageli satuvad ohtu eluhooned. Kulu põletamine on seadusega keelatud ja rahatrahviga karistatav tegevus,“ ütles Trink.

Eilne kulupõleng oli Pärnumaal sel aastal juba teine. Tänavu juba varakult alguse saanud kulupõlengute hooaeg sai alguse esmaspäeval, kui Tihemetsas oli põleng poolteisel hektaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles