Paikuse politseikool sai 20aastaseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse politseikool.
Paikuse politseikool. Foto: Urmas Luik

Sisekaitseakadeemia politseikolledži politseikooli asutamisest möödus 20 aastat.

Otsuse rajada kool Pärnumaale Paikusele tegi omal ajal Edgar Savisaare valitsus ja siseminister oli siis Olev Laanjärv, vahendasid ERRi teleuudised.

Politseikool Paikusel võttis esimesed õppurid vastu 1990. aasta sügisel, otsuse aga, et kool just Paikusele endise erikooli hoonetesse rajatakse, tegi Edgar Savisaare valitsus 5. juunil.

Teenete eest politseihariduse edendamisel andis siseministeeriumi kantsler Märt Kraft Savisaarele üle sisekaitseakadeemia teeneteristi.

"Erikutsekoolist sai paari kuuga korralik politseiõppeasutus ja kuigi seda on mitmel korral ümber nimetatud, siis olemus on jäänud samaks. Kogu Eesti politsei eliit tuleb ikkagi siit," rääkis Savisaar.

Paikuse taustaga on paljud kõrgemad politseiametnikud. Nüüdse politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tarmo Miilitsa esimene töökoht oli Paikusel, ta õpetas seal kümme aastat enesekaitset ja politseitaktikat.

"See oli väga-väga huvitav aeg, sest tööd tuli teha ja õpetada politseinikke väga keerulisel ajal. Väga palju muutus selle aja jooksul, väga suured tohutud arengud olid. Väga palju emotsionaalset seob mind selle kooliga," kõneles Miilits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles