Oskarshamni noored täiendasid Lõpe lustiparki

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpe klubi juhataja Kristel Rohumägi näitab ronimisseina, taamal paistab rulapark.
Lõpe klubi juhataja Kristel Rohumägi näitab ronimisseina, taamal paistab rulapark. Foto: Urmas Luik

Rootsi Oskarshamni gümnaasiumi noorte kätetööna täienes Koonga vallas Lõpel klubitagune laste ja noorte lustipark uute atraktsioonide ja kaminanurgaga.

Tegemist oli samade noorte ja õpetajatega, kes panid mänguatraktsioonid üles Pärnu Shalomi lastemaja õue peale.

Shalomi lastemaja juhataja Kristi Ollino sõnas, et mänguparkide loomise mõte sai alguse pikaajalistest suhetest Oskarshamni linna ja Rootsi Shalomi vahel. Sealse Shalomi juhatuse liige Ulf Ljuggren on õpetaja Oskarshamni gümnaasiumis ja käinud aastaid Pärnus siinseid lapsi ja peresid Shalomi toel aitamas.

“Temal tekkis idee, et võiks olla ühisprojekt, kus ka kool on seotud Eesti laste aitamisega, ja ta kuulas maad, mida võiks teha,” rääkis Ollino. “Kuna Oskarshamni gümnaasiumi industriaalprogrammis osalevad poisid on käeliselt ja tehniliselt väga osavad, oskavad keevitada ja teha metallitööd, otsustati teha midagi praktilist.”

Koha valikul langetati otsus maakonnas ringi sõites Lõpe küla kasuks, sest seal ei olnud mänguväljakut. Lõpe lustipargi rajamisega alustati eelmisel aastal ja sel aastal jätkati. Mullu valmis rulapark, sel aastal pandi püsti kiigega ronimisatraktsioon ja poiste enda disainitud ja keevitatud kamin-grillahi.

“Kuna nii Eestist kui Oskarshamni linnast tuli väga positiivne tagasiside muidu eluga veidi pahuksisse sattunud poiste kohta, aitasid nad sellega ennastki ja said sellest positiivse laengu,” ütles Ollino.

Atraktsioonideks vajaliku materjali ja raha tarvis on õla alla pannud üle paarikümne Oskarshamni ettevõtte.

Lõpe klubi juhataja Kristel Rohumägi lausus, et ümbruskonna lapsed kasutavad mänguväljakut väga agaralt ja seal käivad ronimas lasteaia lapsedki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles