Anni akadeemia avas uksed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anni akadeemia tegutseb Pärnus Kuninga tänaval asuvas ajaloolises hoones.
Anni akadeemia tegutseb Pärnus Kuninga tänaval asuvas ajaloolises hoones. Foto: Ants Liigus

Täna avati Pärnus Kuninga 24 pidulikult arengupuudega noortele mõeldud õppe- ja praktikakeskus, kus õpetatakse teeninduserialasid ja antakse erivajadustega noortele esmane töökogemus.

Avatseremoonial osales USA tööministeeriumi erivajadustega inimeste tööhõive divisjoni direktor Susan B. Parker, kes Pärnus käis erivajadustega inimeste rehabilitatsioonikeskuseski.

“Meie eesmärk on muuta ühiskonna võõristavat suhtumist ja tuua vaimupuudega noored avatud tööturule, pakkudes neile võimalust saada vastav ettevalmistus ja tööpraktika,” selgitas Anni akadeemia juht Liina Lokko.

Akadeemia annab erivajadustega inimestele võimaluse omandada abikoka, majutus- ja puhastusteenindaja oskused. Kuninga tänava ajaloolises hoones asuvad klassiruum ja majutusõppeks mõeldud apartement, suve lõpuks loodetakse valmis saada köök ja kohvik. Hoovis alustavad tegevust käsitööpood ja välikohvik ning sinna on rajatud ürdiaed. Koolitust alustatakse sügisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles