Linn aitab 8700 euroga kolmel firmal ekspordivõimekust tõsta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnavalitsus otsustas maksta kolmele välisturule laienevale ettevõttele toetust ligi 8700 eurot.

Ekspertkomisjon otsustas toetada East Pole OÜd turundustegevust välisturul, OÜ Traypro töötajate väljaõpet Lõuna-Korea tehases ja Venteco Systems OÜ ventilatsioonisüsteemi kaugjuhtimise väljaarendamist. Taotluse esitas seitse ettevõtet.

„Väikeettevõtete ekspordivõimekuse kasvu toetussüsteemi oleme Pärnus rakendanud kaks aastat ja leiame, et see on vajalik meede eelkõige nendele väikeettevõtjatele, kes ei saa "suurt raha" EASi toetusmeetme süsteemist taotleda. Linnapoolne ettevõtluse toetusmeede on käivitunud edukalt, kuid tuleb tunnistada, et viimane voor oli nõrgem kui varasemad. Oli märke mütsigalöömisest ja seetõttu ootame järgmistes taotlusvoorudes paremat ettevalmistust," ütles ekspertkomisjoni tööd juhtinud abilinnapea Romek Kosenkranius.

Toetus on mõeldud ettevõtetele, kes soovivad oma tegevusega laieneda välisturule. Samuti neile, kes juba tegelevad ekspordiga, ent soovivad teha seda senisest aktiivsemalt.

Ettevõtlustoetus on mõeldud eksperdi kaasamiseks toote- ja teenusearenduse nõustamisel, toote- ja teenusearendusprojektide koostamiseks, eksperdi kaasamiseks tehnoloogiaalaseks nõustamiseks, ekspordiplaanide koostamiseks, turu- ja tasuvusuuringute tegemiseks, tööalasteks täiendkoolitusteks, koolitusvisiitideks, välismesside külastamiseks ja seal osalemiseks.

Toetussumma alammäär oli 1000 eurot ja ülemmäär 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas. Taotluse eelarves peab olema ette nähtud omafinantseering, mille suurus on vähemalt 30 protsenti projekti kogumahust. Projekt tuleb ellu viia aasta jooksul alates toetuse eraldamise otsusest.

Uus taotlusvoor kuulutatakse välja mais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles