Taani ärimees tõrjub võlasüüdistusi

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuresilla kohafarmi makett Audru vallas.
Suuresilla kohafarmi makett Audru vallas. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Uudisteagentuur BNS teatas viitega eilsele Äripäevale, et Venemaal Peterburis registreeritud ZAO SEB Liising kaebas liisinguvõla pärast kohtusse Pärnumaale Audrusse kalafarmi rajamise mõtte ühe autori, Taani ärimehe Thorben Gronkjaer Nielseni ja tema firma OÜ Baltic Seafood Pärnu.

Äripäeva andmeil toimus Pärnu maakohtus eelmisel kolmapäeval kolme miljoni kroonise liisinguvõla vaidluses esimene istung.

Liisinguvõla kommentaariks ütles Nielsen Pärnu Postimehele, et Eestis pole tal liisinguvõlga ja Peterburi oma puudutab külmutus-rekka't, mille suhtes tema on oma kohustused täitnud, kuid äripartnerid üritavad petuskeemi.

Mis puudutab Baltic Seafood Pärnu 1,4 miljoni kroonist maksuvõlga koos intressidega, on ettevõte seoses Nielsenile esitatud pistisesüüdistusega mustas nimekirjas ega saa ajada tavapärast ekspordiäri. "Niipea kui meie hea nimi on kohtus puhastatud, esitame kahjutasu nõude, ja see tähendab miljoneid," rääkis Nielsen.

Audru kalafarmi ehituse algus on samuti takerdunud kohtuasja taha, mille avaistung toimub 4. oktoobril. "See kalafarm tuleb, ma luban," kinnitas Nielsen Pärnu Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles