Kohus mõistis narkoäri ajanud kaks meest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist. Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus saatis teisipäeval vangi kaks meest, kes süüdistuse järgi smugeldasid Läti kaudu Eestisse suure koguse amfetamiini.

Kohus mõistis 31aastase Lennarti ja 29aastase Berti süüdi suures koguses uimastite grupiviisilises omandamises, pakendamises ja veos, samuti narkootikumide üle riigipiiri smugeldamises. Lennart sai kokkuleppemenetluse korras kolme ja poole aasta pikkuse vangistuse, Bert aga poole aasta võrra pikema karistuse.

Kohus konfiskeeris meestelt kokku veidi üle 17 000 krooni, samuti tuleb neil tasuda sundrahaks ning menetluskulude katteks kokku ligi 60 000 krooni.

Süüdistuse kohaselt omandasid Bert ja Lennart üle 1455 grammi narkootilist ainet, milles oli ligikaudu 300 grammi puhast amfetamiini. Aine pakendati, pandi sõiduki eri peidikutesse ning mehed toimetasid selle mullu detsembris Läti kaudu Eestisse, kus maksu- ja tolliameti töötajad pidasid nad kinni.

Kriminaalasja menetlesid riigiprokuratuur ning politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitsei osakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles