Veteranide toetuseks oodatakse lippe heiskama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge lipp.
Sinimustvalge lipp. Foto: Toomas Huik

Kaitsevägi kutsub kõiki inimesi üles heiskama kolmapäeval riigilipud, et näidata toetust veteranidele.

23. aprillil tähistatakse Eestis teist korda veteranipäeva. Veteranipäevaga tänab kaitsevägi ja tunnustatakse neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi.

Veteranipäev, 23. aprill algab Afganistanist Camp Bastionist toodud mälestusmärgi taasavamisega Paldiskis. Keskpäeval on Tori Püha Jüri kirikus jumalateenistus ja päeva naelaks on õhtune rokk-kontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad Tanel Padar ja The Sun ning Metsatöll.

Tänavu algas veteranipäeva tähistamine juba esmaspäeval, kui Eesti sõjamuuseumis avati Maarit Murka maalinäitus, mis kujutab Eesti sõdureid ja neid ümbritsevat keskkonda Afganistanis. Täna päikeseloojangul saab osaleda heategevuslikul Sinilillejooksul.

Eestis on 14 lipupäeva ja lipupäevadeks on ka riigikogu, kohaliku omavalitsuse volikogu ja Euroopa Parlamendi valimise või rahvahääletuse toimumise päev. Peale selle võib Eesti lipu heisata isiklikel ja kogukondlikel tähtpäevadel.

Riigikogu riigikaitsekomisjon on algatanud Eesti lipuseaduse muutmise, et veteranipäev oleks ametlik lipupäev. Samuti on riigikogu riigikaitsekomisjon ja põhiseaduskomisjon teinud üleskutse heisata veteranipäeval lipud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles