Varjupaikade lapsed lustisid laagris

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlik Krista Nõmmik tundis koos Noraga teraapialaagris näpuvärvidega maalimisest rõõmu.
Vabatahtlik Krista Nõmmik tundis koos Noraga teraapialaagris näpuvärvidega maalimisest rõõmu. Foto: PP

Äsja lõppes Pärnumaal Uuedal üle-eestiline varjupaigalaste suhtlusteraapia laager, mida korraldab ja rahastab SEB heategevusfond.

Laagris said kokku varjupaikades sel kevadel suhtlustreeningu päevadel osalenud lapsed ja noored. Üle 40 lapse olid Pärnu pereabikeskuse laste varjupaigast, Haiba ja Kiikla lastekodu varjupaigast ja Tartu laste turvakodust.

Lastega töötas loovterapeut Kulla Mänd, ühiselt maaliti klaasi ja portselani, valmis ühismaal. “Rõõm oli näha rahulikke ja rõõmsameelseid lapsi, nelja varjupaiga lapsed toimisid koos nagu üks suur pere,” rääkis pereabikeskuse juhataja Irene Peterson. “Loovteraapia mõjub lastele hästi, töö väikestes gruppides annab lastele teadmise, et ka teistel nendevanustel on samasuguseid probleeme ja nad ei ole oma murega enam nii üksi. Lastel oli võimalus ennast kunsti kaudu väljendada, tähelepanu saada ja ennast tühjaks rääkida, mis juba iseenesest on tervendav.”

Peale loovteraapiakoolituste ja -laagrite rahastab SEB heategevusfond turvakodude ja varjupaikade laste vaba aja tegevusi ning personalikoolitusi. Pärnu pereabikeskuses on fondi toel valminud mänguväljak.

“Hakkasime teraapiakoolitusi tegema sellepärast, et varjupaikades viibivad lapsed on tihti kogenud raskeid situatsioone, millega neil on keeruline toime tulla,” seletas SEB heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi. “Meil on oma vabatahtlike klubi, mille rohkem kui 60 liiget aitavad lastele üritusi korraldada. Rõõm oli näha, et meie vabatahtlikest oli teraapialaagris palju abi: lastele meeldis väljastpoolt tulnud, ilma eelarvamusteta inimestega aega veeta.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles