Selgusid Jakobsoni konkursi laureaadid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa populaarseim põllumees on Hannes Isand.
Pärnumaa populaarseim põllumees on Hannes Isand. Foto: Urmas Luik

"Pärnumaa populaarseim põllumees 2010" on Hannes Isand ja tänavune populaarseim haridus- ja kultuuritegelane Mare Paarasma, nii otsustas eile koos olnud Jakobsoni konkursi žürii eesotsas Kurgja talumuuseumi direktori Monika Jõemaaga.

Ajalehe Pärnu Postimees eripreemia piirkonna edendamise ja Pärnumaa kaunima taluümbruse kujundamise eest pälvib Halinga valla Tarva küla Kalda talu peremees Karli Kalda.

Agronoomi diplomiga Hannes Isand töötab 1975. aastast Surjus ja on vallavolikogu liige. Ta juhatab 1993. aastast osaühingut Surju PM, millel on 1360 hektarit haritavat maad ja 520pealine lüpsikari. Osaühing annab tööd 41 inimesele.

Koonga valla ligi 30 õpilasega Lõpe põhikooli direktor Mare Paarasma aitab korraldada Oidrema naisseltsi üritusi, juhib Mihkli kihelkonna kultuuriseltsi, on vallavolikogu liige ning kohalikud peavad teda maa soolaks ja küla hingeks.

Kalda talu peremees Karli Kalda arendab isatalu ja harib ligi 150 hektarit põldu, tema peres kasvab kaks poega. Ta on hakkaja nii vallavolikogu kui jahimeeste seltsi tegevuses ja Kalda talu nimetati konkursi "Kauneim Eesti kodu 2010" võitjaks Pärnu maakonnas.

Carl Robert Jakobsoni Sihtasutus on Pärnumaa populaarseima põllumehe ja haridus- ja kultuuritöötaja välja selgitanud 22 aastal. Laureaatide tunnustamine on laupäeval, 3. juulil Kurgjal ja algab kell 12 maavanema sõnavõtuga.

Esineb ansambel Linnutaja ja õhtu poole on võimalik vaadata Kaisma võsateatri etendust "Sookollid".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles