Kooliõpilased puhastasid koduvalla ranna surnud kaladest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uulu kooli poisid koduvalla randa surnud kaladest puhastamas.
Uulu kooli poisid koduvalla randa surnud kaladest puhastamas. Foto: Erakogu

Teisipäeval võis Tahkuranna vallas Reiu ja Rae ranna vahelisel alal mere ääres näha askeldamas Uulu kooli õpilasi, õpetajaid ja vallarahvastki, kel tööpäeval mahti oli, et ühistöös teha mereäär surnud kaladest puhtaks.

Nii nagu Pärnuski, jagus tänavu kevadel ohtralt surnud mereelukaid kõikjale Pärnu lahe randadesse.

Idee ranna puhastamine ette võtta käis välja Uulus elav noor naine Eiliki Pukk. „Armastan väga rannas käia, aga kuidas sa lähed sinna, kui rand on kalalaipasid täis,“ sõnas Pukk.

Pukk rääkis tekkinud mõttest oma jõududega mereäär korda teha nii kohalike külaseltside, kooli kui vallavalitsusega. „Vald oli sellest ideest väga vaimustuses ja toetas igati,“ kiitis ta.

Vald panustas ettevõtmisesse transpordi, tööriistade ja prügikottidega. Kooliõpilastele pakkus aga lusti teha väljasõit mere äärde, selle asemel et istuda umbses klassiruumis, kui õppeaasta lõpuhinded juba välja on pandud.

Ühiselt ja suure innuga korjati paari tunniga Lottemaa piirist Reius kuni Rae rannani mere äärest sinna uhutud kalad kottidesse.

Hiljem korjati täidetud kotid traktorikärusse ja toimetati suurde prügikonteinerisse, mille vald oli rannaäärde paigutanud. Ühiselt tehtud tööst jagus rõõmu kõigile.

Tahkuranna valla ehitus- ja kommunaalnõunik Alar Vahtra kiitis kogu ettevõtmist ja selle initsiaatorit Eiliki Pukki väga. „Kui teised bussiga Uulu tagasi sõitsid, koristas ta üksi veel paarisaja meetri jagu randa,“ rääkis ta.

„Ja kooliõpilasi tahaksin väga kiita, mõnda kohe eriliselt,“ märkis Vahtra. „Need, kes ise käe koristamisele külge panid, oskavad nüüd puhtust paremini hinnata.“

Vahtra hinnangul võis kokku korjatud prügi olla poole tonni ringis. „See oli ikka väga suur töö,“ hindas ta. „Kui nüüd Lottemaa valmis saab ja sinna rahvast tuleb, saame kõigile öelda, et meie kodu on kõige ilusam,“ märkis Vahtra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles