Ilmatark: ilm läheb paremaks alles juuli algul

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm läheb paremaks juuli algusest. Foto on illustreeriv.
Ilm läheb paremaks juuli algusest. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Selle nädala ilm on olnud mitmekesine. Oli nii päikest, vihma kui kohati ka äikest. Teisipäeval sadas Põhja-Eestis mitmel pool isegi lund, mis on juunikuu kohta harukordne.

Kas ilm tembutab edaspidigi? Prognoos näitab, et lähipäevadel jääb õhutemperatuur madalaks, ulatudes 13–16 kraadini. Lubatakse vihma, mis kahjuks ei ole seni Lõpele jõudnud. Meil ainult tibutab ja sademeid on tulnud mõni millimeeter. Pakun, et jaanipäeval tuleb kohati sademeid.

Viimase kümne aasta kokkuvõte näitab, et kahel aastal on Lõpel jaanilaupäeval tugevalt sadanud ja jaanituld ei saanudki siis teha. Ülejäänud aastatel oli samuti sademeid, kuid see ei seganud tule tegemist. Jaanipäev on olnud ilus vaid neljal aastal kümnest.

Loodan, et ilm läheb paremaks 5. juulist ja öine temperatuur tõuseb siis 15 kraadi ligi. See peaks rõõmustama kurgikasvatajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles