Taani miljardär asus ise Audru kalafarmi projekti vedama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audrusse kavandatava kalafarmi planeering.
Audrusse kavandatava kalafarmi planeering. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Taani miljardär Karsten Ree asus koos Hans Nielseniga ise Audrusse hiigelkalafarmi kavandavat ettevõtet Fjordfresh Holding juhtima.

See võib tähendada, et investorid viivad projekti ellu, sest üks võimalik stsenaarium oli kalafarmi investeeringu ärajäämine seoses projekti vedanud Thorben Gronkjaer Nielseni ja Alar Oppari pistisesüüdistusega.

Nielsen ja Oppar pole enam alates neljapäevast Fjordfresh Holdingu juhatuses, selgub Krediidiinfost. Oppar, keda süüdistatakse pistise võtmises, kuulus Fjordfresh Holdingu juhatusse alates 2008. aasta maist. Enne seda oli ta põllumajandusministri poliitiline nõunik.

Fjordfresh Holdingu omanik on KRF Holding OÜ, mida ajakirjanduse andmeil kontrollib Karsten Ree. Vähemusosalus on kalakasvatuse kogemustega Šveitsi investorite perekonnal eesotsas Franco Giulio Bianchi ja Beatrice Werhahn Bianchiga.

Kalafarmi rajamise esimese etapi kogumaksumuseks on kavandatud ligi 1,7 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles