Linn ootab ettepanekuid arengukava täiendamiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu kiitis 19. juuni istungil heaks ja suunas avalikustamisele "Pärnu linna arengukava aastani 2025" parandatud ja täiendatud verisooni.

Linna arengukavas kirjas olevad arengueesmärgid ei ole muutunud, ent tegevuskavasse on planeeritud eesmärke toetavaid uusi tegevusi. Neist mahukamad puudutavad kergliiklusteede ehitust, erinevate sotsiaalhoolekandeteenuste muutmist ja teenuste mahtude ümberhindamist, uue lasteaia ja lastehoiu maja ehitust, Loode-Pärnu tööstusala edasiarendust, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

Lisaks on täpsustatud kavas kirjas olevaid tegevusi, nende maksumust, täitmise aega ja finantseerimisallikaid. Kuna eelolevatel aastatel on taas võimalus linna arendamiseks kaasata Euroopa Liidu toetusi, vaadati väga tähelepanelikult üle projektide kaasrahastamise osa.

Käesoleva arengukava tegevuskava hinnanguline maksumus aastatel 2015–2018 on kokku ligikaudu 61 miljonit eurot, millest linnaeelarvest on kavandatud rahastada tegevusi ligi 21 miljoni euro ja lisaallikatest ligemale 40 miljoni euro ulatuses.

Põhitegevusvaldkondade alusel on kavandatud investeeringutest ressursimahukaimad tegevused seotud hariduse ning vaba aja, kultuuri ja spordiga.

Arengukava muudatuste avalikustamine toimub 1. juulist 8. augustini Pärnu linna kodulehel ja linnavalitsuses ruumis 103.

Täiendusettepanekuid saab esitada kirjalikult kuni 8. augustil kella 17ni Pärnu linnavalitsusele aadressil Suur-Sepa 16, 80098 Pärnu või e-posti aadressil linnavalitsus@lv.parnu.ee.

Avalikustamine lõpeb arengukava avaliku aruteluga 12. augustil, mille käigus on samuti kõigil võimalik teha täiendusettepanekuid ja parandusi. Arengukava muudatused kinnitatakse volikogu septembri istungil.

Peale eraisikute ootab linnavalitsus ettepanekuid kõigilt organisatsioonidelt, kes tegutsevad Pärnu linna elanike heaolu ja linna arenemise huvides. Sooviks on, et Euroopa Liidu kaasrahastuse taotlemiseks oleks linna arengukava näol tugi neilegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles