Kurgjal astusid lavale laureaadid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseumis Jakobsoni-konkursi laureaatide pärjamisel kinnitas maavanem Andres Metsoja Pärnumaa kõrgeima tunnustuse vapimärgi kauaaegse direktori Heldur Hiisi rinda.
Kurgja talumuuseumis Jakobsoni-konkursi laureaatide pärjamisel kinnitas maavanem Andres Metsoja Pärnumaa kõrgeima tunnustuse vapimärgi kauaaegse direktori Heldur Hiisi rinda. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kurgjal astusid pilvitu taevaga laupäeval veski juures uuele, põllulilleseadetega kaunistatud lavale tänavused Jakobsoni konkursi laureaadid, enne neid aga talumuuseumi kauaaegne direktor Heldur Hiis, kellele maavanem Andres Metsoja kinnitas rinda Pärnumaa kõrgeima tunnustuse – vapimärgi.


Pärnumaa vapimärk väärtustab Hiisi tööd talumuuseumi direktorina aastatel 1986-2009 ning panust, mille ta on andnud Kurgja kui Eesti ainsa tegevtalumuuseumi arendamisel.

“Me südamlik tervitus kõlagu laulus, tervist ja jõudu me soovime sul …” laulis talumuusemi üks kaubamärke, alati stiilne ansambel Linnutaja, kui Hiis tunnustusüritusele tulnute ette astus.

Carl Robert Jakobsoni Sihtasutuse esimees Rein Kõgel ja muuseumi direktor Monika Jõemaa palusid enda juurde Jakobsoni-konkursi laureaadid. Lauamedal, sihtasutuse tänukiri ning õnnitlejate käepigistused ootasid Pärnumaa populaarseimat põllumeest, OÜ Surju PM tegevjuhti Hannes Isandat ning haridus- ja kultuuritöötajat, Lõpe põhikooli direktorit Mare Paarasmad. Preemia neile pani tavakohaselt välja Pärnumaa omavalitsuste liit. Pärnu Postimehe eripreemia, 5000 krooni, pälvis maaelu väärtustaja ja kaunima tootmistalu ümbruse kujundaja Kalda talu peremees Karli Kalda Halinga valla Tarva külast.

Jakobsoni konkurss toimus 22. aastat, esimesed laureaadid valiti 1989. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles