Riik loob järgmise rahvaloenduse loenduskomisjoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendaja töövahendid eelmisel korral.
Rahvaloendaja töövahendid eelmisel korral. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Riik moodustab loenduskomisjoni, mille ülesanne on järgmise registripõhise rahva ja eluruumide loenduse ettevalmistustööde koordineerimine.

Loenduskomisjoni moodustamise eelnõu seletuskirjas märgitakse, et eelmise rahva ja eluruumide loenduse komisjon lõpetas tegevuse 2012. aasta septembris.

Järgmine rahva ja eluruumide registripõhine loendus on kavas korraldada aastatel 2020–2021 aastal ja esimene prooviloendus on plaanitud 2016. aastaks. Loendus on planeeritud teha 17 riikliku andmekogu andmetega.

Seletuskirja järgi on registripõhise loenduse ettevalmistus jõudnud praeguseks etappi, kus on vajalik tegevuste koordineerimine riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste tasemel ja selleks kutsutakse kokku loenduskomisjon, mille eesmärk on loenduse ettevalmistustööde koordineerimine.

Loenduskomisjoni esimesse koosseisu määratakse rahandusministri ettepanekul rahandusminister, siseminister ja sotsiaalminister, samuti haridus- ja teadusministeeriumi, justiitsministeeriumi, kaitseministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantslerid.

Samuti määratakse eelnõu kohaselt komisjoni esimesse koosseisu maa-ameti, statistikaameti ning maksu- ja tolliameti peadirektorid, haigekassa juhatuse esimees, töötukassa juhatuse esimees ning Eesti linnade liidu ja Eesti maaomavalitsuste liidu esindaja.

Loenduskomisjon hindab statistikaameti ning andmekogude volitatud ja vastutavate töötlejate tegevusi ja kulutusi loenduse ettevalmistamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles