Pärnu tänavatel annetuste kogujad võivad olla petturid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetuste kogumisleht, mida petturid on kasutanud.
Annetuste kogumisleht, mida petturid on kasutanud. Foto: Lääne prefektuur

Viimastel päevadel on Pärnus politseile teada antud inimestest, kes näiliselt koguvad raha kurttummade keskuse loomise toetuseks. Politsei hoiatab, et selliselt tänaval annetuste kogujad võivad olla petturid.

„Inimestes tekitatakse arvamine, et kogu asjaajamine on korrektne, sest kasutatakse ka nn registreerimise lehte, kuhu inimesel lastakse omakäeliselt kirjutada oma nimi, postiindeks ning linn ja kirja lastakse panna summa, mille ta on annetanud. Meie valdusse jõudnud lehelt on näha, et inimesed on maksnud mõnest eurost kuni mõnekümneni,“ kirjeldas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Üldjuhul on rahakogujateks tõmmud naised, kes inimestega verbaalselt ei suhtle, viitavad vaid lehele ja jätavad endast mulje kui kurttummast.

Pärnumaa kurtide ühing kinnitab, et nende tegevusega selline annetuste kogumine seotud ei ole.

„Soovitame raha sellisel ettekäändel kogujatele mitte maksta. Märgates sellist tegevust, palume sellest kohe politseile teada anda,“ sõnas Grak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles