Pärnu koolid rendivad 156 uut arvutikomplekti

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti monitor.
Arvuti monitor. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärnu linnavalitsus tunnistas koolidele arvutite rentimiseks korraldatud riigihanke võitjaks Green IT OÜ pakkumise, firma rendib Pärnu koolidele 1 135 865 krooni eest kolmeks aastaks 156 arvutikomplekti.

Enamik arvutikomplektidest on lauaarvutid, ainult Raeküla gümnaasium soovis sülearvuteid. Kahetuumalise protsessoriga HP Compaq DC7700 arvutitel on vähemalt 2 GB operatiivmälu ja 120 GB kõvaketas. Monitorid on 19tollised, mitteläikivad, 4:3 geomeetriaga.

Sülearvutitest eelistati mudelit Dell Latitude E5410, millel on vähemalt 2 GB operatiivmälu, 120 GB kõvaketas, 14- või 15tolline ekraan ja vähemalt kolm tundi vastu pidav aku.

Nii laua- kui sülearvutid on varustatud Eesti ID-kaardiga ühilduva ID-kaardi lugejaga.
“Soovisime arvuteid, mis sobiksid kõigi moodsate programmidega. Kontoritööks, mitte kujundamiseks. Kontoritööks on 4:3 formaadis monitorid paremad,” rääkis Pärnu koolivõrgu IKT (informatsiooni kommunikatsiooniteooria) konsultant Väino Tuisk.

Green IT kõrval soovisid Pärnu koolidele arvuteid rentida AS Ordi koos OÜ 3StepIT ja ATEA OÜ koos ATEA UABga. Green IT-lt rentis linnavalitsus arvutikomplektid ka 2007. aastal, mida nüüd oli võimalus 10 protsendi suuruse jääkväärtusega välja osta.

Vaatamata sellele, et vanade arvutite väljaostmiseks linnavalitsus koolidele raha ei andnud, teatasid kõik koolid, et soovivad vanu arvuteid osta. “Hind on hea,” selgitas Tuisk. 150 vanast arvutikomplektist enamiku moodustavad lauaarvutid, ainult Ülejõe gümnaasium kasutas sülearvuteid.

2006. aastal asutatud Green IT kuulub Margo Lubergile ja Diana Rõõmussaarele. Firma kontorivara renditeenust kasutab üle 250 äriettevõtte ja riigiasutuse Eestis, Lätis ja Leedus. Läinud aasta jõuludeks kinkis Green IT Pärnu erivajadustega lastele kümme arvutikomplekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles