Pärnu lennuväljal nägi ebatavalist pesu-show’d

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuväljal sooritasid naislangevarjurid hüppeid BonBon Lingerie pitspesus.
Pärnu lennuväljal sooritasid naislangevarjurid hüppeid BonBon Lingerie pitspesus. Foto: Hille Rokk

Täna pärastlõunal kordasid naislangevarjurid Pärnu lennuväljal aasta tagasi esimest korda sooritatud ebatavalist langevarjuhüpet, kui seitsmekesi tuldi 4000 meetri kõrguselt alla napis pesus.

BonBon Lingerie pitspesus sooritatud hüpe tekitas elevust nii teiste langevarjurite kui kohale tulnud pealtvaatajate seas. Valjuhääldist kuuldud teate peale, et lennukis, millest pesus hüppama minnakse, on vabu kohti, tormas mitu meest registreerimistelgi juurde, et oma õhulend naistega koos sooritada.

Ent etendus andis end oodata. Keskpäevaks välja reklaamitud hüpe toimus tund hiljem, kuid selle aja peale oligi rohkem pealtvaatajaid lennuväljale jõudnud. Seitse naist üritas lennukist nelja kilomeetri kõrgusel väljudes moodustada vabalangemises kujundi, mille kaameramehed videole ja fotodele pidid jäädvustama, kuid kujundikatse luhtus.

Pesus hüppe muudab eriliseks, et nappides riietes on vabalangemisel kandepinda vähem ja langevarjur peab oma keha paremini kontrollida suutma. Pealegi on kõrgustes vaid mõni kraad sooja, kuid see vahemaa läbitakse nii kiiresti, et väike külm kellelegi liiga ei tee.

Eesti ja välisriikide langevarjurid on Pärnu lennuväljal ürituse “Parasummer 2010” raames laupäevast alates. Nädalavahetusel üritati sooritada Eesti rekordit 23 osalejaga kujundi moodustamises, kuid katse luhtus halva ilma tõttu. Küll tegi eile samalaadse tippmargi kaheksa naist, kel õnnestus paar tundi enne pesus hüpet taevalaotusel üksteisel kätest kinni saada. Et naislangevarjureid on Eestis vähe, on kaheksakesi kujundi moodustamine märkimisväärne tulemus.

Suurt rekordit proovitakse uuesti eeloleval nädalavahetusel, kui ilm selleks võimaluse annab.

“Parasummeri” kogenuim hüppaja on Moskvas elav ameeriklane, professionaalne langevarjur Stephan Lipp, kelle kontol on enam kui 14 600 hüpet. Tema maandumistel soovitati huvilistel silma peal hoida, sest need olevat “eriti hullud”. Lahti seletatult läheneb Lipp maandumisplatsile väga suurel kiirusel ja pidurdab hoo maha alles viimasel hetkel, mis nõrgemanärvilistel võib tekitada tunde, nagu oleks mees varju üle kontrolli kaotanud.

“Mida kogenumaks saad, seda huvitavamaks hüppamine läheb, sest julged proovida taevas aina rohkem trikke,” kinnitas ameeriklane, et staažikusest hoolimata püsib iga hüppe ajal adrenaliin laes.
 
Samuti polevat 37aastase mehe hüpete arv maailma mõistes midagi märkimisväärset, Lippi ütlust mööda ei mahu ta sellega isegi maailma kümne kogenuma hüppaja hulka.

Eeloleval laupäeval kell 13 plaanivad langevarjurid maanduda Pärnu rannaliivale publiku silme alla. Viimati tehti seda suvepealinnas viis aastat tagasi. Pärast kolme lennukitäie langevarjurite maandumist algab rannas Red Bulli trikilendurite etendus “Flying Bulls”, millesarnast siin varem korraldatud pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles